Γνωρίστε την Ήπειρο

Villa Milena - Χάρτης Ηπείρου Σύβοτα

Η αρμονική σύζευξη του γαλάζιου του Ιονίου με το πράσινο του λόφου που αγκαλιάζει  αμφιθεατρικά τη βίλα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Η βίλα θα σας πλανέψει από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε στην περιοχή.

Συνδυάστε την άνετη διαμονή σας στην Villa Μilena με εξορμήσεις και περιηγήσεις στις γύρω περιοχές.

Δραστηριότητες

Villa Milena - Σύβοτα

Μπάνιο στον Αχέροντα

Το να κάνεις μπάνιο στον Αχέροντα δεν είναι μια οποιαδήποτε βουτιά, είναι η βουτιά στο παρελθόν του αρχαίου κόσμου, η βουτιά στο τέλος της επίγειας ζωής σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες.
Το αρχαίο ποτάμι ήταν οι πύλες του κάτω κόσμου, εδώ έφερνε ο θεός Ερμής τις ψυχές για να οδηγηθούν από τον Χάροντα με το αντίτιμο της διαδρομής στο στόμα, απέναντι στην Αχερουσία Λίμνη και από εκεί στα έγκατα της γης στον Άδη όπου βασίλευε ο Πλούτωνας και η Περσεφόνη.
Ο ποταμός διανύει μία διαδρομή 64 χλμ. και διασχίζει τρεις νομούς στην Ήπειρο. Οι πηγές του πολλές, όμως οι πιο σημαντικές είναι του χωριού Βουβοπόταμος στην Γλυκή Θεσπρωτίας. Η διαδρομή του ποταμού τερματίζει στο χωριό Αμμουδιά του νομού Πρεβέζης που διαθέτει μία από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής.
Το πιο γνωστό και την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τμήμα του Αχέροντα είναι στην Γλυκή εκεί που τελειώνει η μεταλλική γέφυρα στα όρια των νομών Πρεβέζης και Θεσπρωτίας. Έλληνες και τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων επισκέπτονται το σημείο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα νερά του ποταμού σε αυτό το σημείο είναι ρηχά, καθαρά και τόσο κρύα σε σημείο να αναρωτιέσαι αν έχεις τα πόδια σου ή κάπου τα έχασες.

Το νερό που αναβλύζει από διάφορα σημεία του ποταμού είναι καθαρό και διάφανο που βλέπεις τα πάντα. Περπατώντας προς τα βουνά του Σουλίου κατά μήκος του φαραγγιού, μέσα στο ποτάμι τα νερά βαθαίνουν σε κάποια σημεία και γίνονται ζεστότερα. Οι όχθες του ποταμού είναι κυρίως αμμουδερές και περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση. Εκεί μπορείτε να ξεκουραστείτε, να κάνετε ηλιοθεραπεία και να αφήσετε το σώμα και το πνεύμα σας να αφεθεί στην παραμυθένια άγρια φύση. Στις όχθες του ποταμού κοντά στην μεταλλική γέφυρα λειτουργούν ταβερνούλες, ενώ κατά τους θερινούς μήνες μπορείτε επίσης να κάνετε rafting και ιππασία μέσα στο νερό. Μία βουτιά στον ποταμό Αχέροντα είναι μία εμπειρία ανεπανάληπτη και δεν είναι ποτέ αρκετή, θέλεις να πας ξανά και ξανά.

Μνημεία - Αρχαιότητες - Μουσεία

Δεν είναι μόνο η Ναυμαχία των Συβότων ή το «ταξίδι των ψυχών» στον Αχέροντα που μαρτυρούν την μακραίωνη ιστορία της περιοχής αλλά τα ευρήματα των ανασκαφών που τοποθετούν τη Θεσπρωτία ανάμεσα στα σπουδαιότερα κέντρα της αρχαιότητας.

Σήμερα μπορείτε να γνωρίσετε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας ή να επισκεφτείτε το αρχαίο θέατρο ΓΙΤΑΝΗΣ. Τον αρχαιολογικό χώρο της Ντόλιανης στον Παραπόταμο, τον Μεταβυζαντινό Πύργο Ραγίου, στο Ράγιο Θεσπρωτίας. Μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος είναι και το Δυμόκαστρο ή Ελινόκαστρο ένας παράλιος οχυρωμένος οικισμός του 4ου αιώνα π.Χ. στα νότια του όρμου Καραβοστάσι.

Παράλληλα μπορείτε να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο Ηγουμενίτσας και το αντίστοιχο στο χωριό Φοινίκι Φιλιατών. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε την σκληρή καθημερινότητα των Θεσπρωτών παλιότερα, αλλά και τα ήθη και έθιμα του παρελθόντος.

Villa Milena - Σύβοτα

Πολιτιστικά Δρώμενα

Από την άνοιξη ξεκινούν ενδιαφέροντα παραδοσιακά δρώμενα γύρω από τη βίλα ΜΙLΕΝΑ, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, συναυλίες και πανηγύρια. Τον Ιούλιο η Πλαταριά έχει την τιμητική της με το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και τη βαρκαρόλα, οπότε και μεταφέρεται με σκάφος η εικόνα  από το ομώνυμο ξωκλήσι στο χωριό της Πλαταριάς.

Στην πόλη της Ηγουμενίτσας σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα τις θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται στο υπαίθριο θέατρο στο μικρό άλσος της πόλης. Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας η γιορτή ψαριού συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Στις πηγές του Αχέροντα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις  τον Δεκαπενταύγουστο.

Δεν έχετε παρά να κάνετε την κράτησή σας στη βίλα ΜΙLΕΝΑ και να διαμορφώσετε ένα πρόγραμμα εξορμήσεων, περιηγήσεων και ψυχαγωγίας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Θρηκευτικός Τουρισμός

Το θρησκευτικό στοιχείο στην περιοχή είναι έντονο. Αμέτρητα γραφικά ξωκλήσια είναι σκαρφαλωμένα στα βράχια που βρέχονται από τη θάλασσα και στα βουνά της γύρω περιοχής. Πολύ κοντά στη βίλα ΜΙLΕΝΑ, ακριβώς απέναντι στο άλλο ακρωτήρι της Πλαταριάς βρίσκεται το ξωκλήσι στης Αγίας Παρασκευής.

Στην πρωτεύουσα Ηγουμενίτσα, η κεντρική εκκλησία, αφιερωμένη στην Παναγία, βρίσκεται στην παραλία της πόλης και εξασφαλίζει μια σχεδόν πανοραμική θέα. Εκκλησία μεγάλης ιστορικής αξίας η Μεγάλη Εκκλησία, αφιερωμένη στη Θεοτόκο, 14ου αιώνα π.Χ.  στην Παραμυθιά που είναι και η έδρα της Μητρόπολης, με μητροπολιτικό ναό τον Άγιο Δονάτο αφιερωμένο στον πολιούχο Θεσπρωτίας.

Ανάμεσα στα Μοναστήρια κυριαρχεί, όχι μόνο για την κατάνυξη που προκαλεί αλλά και για το κάλλος της περιοχής, η θαυματουργή Μονή Γηρομερίου, στην επαρχία Φιλιατών. Αν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να προσκυνήσετε και στη Θρυλική Μονή του Αγίου Μηνά «Το Μετέωρο της Ηπείρου»  στο Κόκκινο Λιθάρι.

Πληροφορίες

Εστιατόρια

Ιόνιον
Κοκόσης

Παραλίες

Ναυτίλος
Μέγα άμμος
Μικρή άμμος
Αγία παρασκευή
Μέγα ντράφη
Κόκκινος Βράχος
Πισίνα
Αχέροντας
Δρέπανο
Μπέλα Βράκα
Πέρδικα: Καραβοστάσι
Αρίλα

Δραστηριότητεσ

Eνοικίαση σκάφους:
Parasailing
Ionion Luxury Boat Rentals

Watersports:
Parasailing

προορισμοι

Πρέβεζα
Πάργα
Λευκάδα
Κέρκυρα
Παξοί
Αντίπαξοι
Γιάννενα

αεροδρομια

Γιάννενα
Πρέβεζα (Άκτιο)
Κέρκυρα

Villa Milena -Λογότυπο Footer
Nodus Digital Agency
Villa Milena - Λογότυπο Mega Menu